Повече от 40 състезатели участваха в 21-вото издание на турнира

...
 Повече от 40 състезатели участваха в 21-вото издание на турнира
Коментари Харесай

Прекалено секси! Грамади от мускули и женски изваяни тела мериха пропорции в Бургас, ето ги и победителите

 Повече от 40 състезатели участваха в 21-вото издание на шампионата по културизъм " Мечката ", който се организира през днешния ден в Гарнизонен боен клуб (ДНА). Те се състезаваха в категориите - културизъм, бикини, мъже фитнес. Организатори са  дългогодишния играч и първенец по културизъм Румен Желев и Българска федерация по културизъм, оповестява Бургас инфо. 






5-членно жури оценяваше кандидатите, първенци от републикански и балкански надпревари.



Росен Михов завоюва 21-ото издание на обичайния шампионат по културизъм „ Мечката”, който бе награден персонално от шефа на федерацията Румен Желев.



Ето класирането в обособените категории:

До 80 кг завоюва Димитър Михалев, в тройката до 90 кг влязоха Нейчо Нейчев(3), Даниел Рошков(2), Росен Михов – първенец. Нейчо Нейчев получи специфичната премия на Ротари клуб „ Бургас” за изключителните му заслуги към развиването на този спорт и възпитанието на подрастващите. Наградите в тази категория връчи сина на Георги Николов-Мечката – Никола.

В най-тежката категория – над 90 кг трети остана Аспарух Атанасов, второто място бе за Валентин Игнатов, а първото – Румен Спецов.

Анастасия Кюлкина от Варна победи при дамите. На второ място е Константина Василева от Разград, а трета от общо 12 участнички остана Камелия Минкова.



Победителите получиха дипломи, медали, купи и парични награди.



Организаторите на шампионата са дългогодишния играч и първенец по културизъм Румен Желев и Българска федерация по културизъм. Състезанието в Бургас е генерална подготовка за идното Държавно състезание по културизъм и фитнес, което ще се организира при започване на другия месец в София.



Престижното съревнование е самобитна генерална подготовка за топ състезателите, които ще се явят на Държавното състезание по културизъм и фитнес, което ще се организира на 7-ми и 8-ми октомври в София.



Турнирът носи името на Георги Николов-Мечката. Още от дребен той стартира да се занимава интензивно със спорт, влиза с щанги в профилирано учебно заведение, а малко по-късно пламва и пристрастеността му към културизма. Той слага началото на състезателен клуб " Атлант ". Повечето от уредите в него са ръчно направени и донесени от Мечката и приятелите му. Преди да навърши 28 години, Георги Николов намира гибелта си точно пред клуба по културизъм. Два патрона поставят завършек на живота му, само че любовта към спорта и мощното му ентусиазъм остават вечно. Неговите правилни другари основават шампионата " Мечката ", който годишно показва на сцената си всички тези също толкоз мощно въодушевени състезатели, които не одобряват културизма единствено като спорт, а като метод на живот.















































burgasinfo.com
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР